Renergy Consulting Kft.
e-mail: info@renergy.hu
tel.: 70/374 3690
HU | EN | DE

Megújuló energia

Napelemes rendszerek tervezése és kivitelezése 1-500 kW-ig, szélgenerátorok, napkollektoros rendszerek telepítése, biomassza, biogáz...

Komplex energetikai megoldások

Energetikai projektmenedzsment az elejétől a végéig: pályázatírás, tervezés, energiamérleg-számítás, tanúsítás. Szerkezetcsomópontok hőtani vizsgálata és akár teljeskörű létesítményszimuláció.

Innováció, tervezés

Gépipari szerkezetek tervezése, analízise. Statikai-, dinamikai szilárdságtani szimulációk (FEM), áramlástani szimulációk (CFD)

Az elektromos buszoké a jövő

A renergy consulting kft tanulmányutat szervezett Hollandiába és Németországba az elektromos tömegközlekedési megoldások és infrastruktúra működési/működtetési tapasztalatainak megismerésére.

A csapatot az Eindhoveni székhelyű Vdl coach & bus vállalat fogadta és mindjárt a repülőtéren bemutatták büszkeségüket Citeas SLFA Electric csuklós buszt amely többek közt a reptéri shuttle vonalon is közlekedik.

A cég bemutatta az egyik telephelyén kialakított töltő állomásokat amelyek itt pantográfos rendben működnek, gyors (220 kw!) és lassú töltési módban is. A töltési rend egy megfelelő terv szerint van kialakítva. Kiderült a Vdl a környéken 4 városba (Köln, Venlo, Eindhoven, ?) adott el elektromos buszokat, és mindenhol más-más töltési stratégiát alkalmaznak. A töltőrendszert szállító cég (heliox) és a Vdl mindenhol részt vesz az üzemeltetésben is, folyamatosan fejlesztve a termékeket a megrendelői igényeknek megfelelően. A heliox cég üzletfejlesztési igazgatója a telephelyükön tett látogatás során elmondta, hogy folyamatosan fejlesztenek mind szoftveres, mind hardveres oldalon, jelenleg a saját fejlesztésű 300 kw-os tőltőjüket tesztelik.

A kölni közlekedési vállalatnál tett látogatás során nagyon sok információt kaphattunk az üzemeltetésről, hiszen Köln 2015 közepe óta teszteli a Vdl elektromos buszokat. Jelenleg az egyik belvárosi vonal már teljes egészében elektromos járművekkel van lefedve, és a tapasztalatok alapján döntöttek úgy, hogy bővítik 50 további busszal a flottát. A jelenlegi vonalon végponti pantográfos gyorstöltést alkalmaznak, míg a telephelyen ccs lassú töltők felelnek az akkuk celláinak kiegyenlítéséért. Betekintést kaphattunk az élő monitoring rendszerbe, láthattuk a működési statisztikákat, így kiderült a különböző körülmények szerinti fogyasztás, a fűtési/hűtési rendszer fogyasztása, az akku töltési stratégia és állapotok, és sok egyéb adat amelyek sokszor megdöbbentően máshogy néznek ki a gyakorlatban mint papíron.

Érdekes volt továbbá, hogy Eindhoven és Köln is máshogy képzeli el a közlekedési rendszer smart city alkalmazásba való integralálását, de meggyőző volt, hogy mindkettő a helyi adottságokból indul ki és aszerint szervezi pl. az Open data adatbázist is.

Aachenbe Sileo buszok érkeznek ez évben, többek között BRT dupla csuklós elektromos buszok is. A vállalat fejlesztési vezetője bemutatta továbbaá az átalakított Mercedes Citea elektromos buszt amely a hibrid buszok fajlagos gazdaságtalansága miatt jutott erre a szebb sorsra.

 

2017. március 20. (2017-03-20 23:48:00)
Írjon nekünk a cikkel kapcsolatban!

Vagy szóljon hozzá facebook-on!

Helyzetkép az elektromos buszokról a Busworld kiállításon tett szakmai út alapján

Az elektromos járművek ipara nagyon gyorsan fejlődik és így a tömegközlekedésben is évről évre komoly eredményeket lehet fellelni. A legnagyobb ilyen jellegű szakmai kiállíttás a belga Busworld, ahol a Renergy csapata is jelen volt, hogy a legújabb fejlesztésekről tájékozódjunk. Az alábbi beszámolóban a legfontosabb tapasztalatokat összegeztük.

Tovább olvasom 2017. október 30. (2017-10-30 19:45:00)

A Renergy Consulting Kft. díjat nyert a Smart Future 2016 konferencián

A Smart City Micro Solutions pályázat 2016 harmadik helyzettje a Renergy Consulting Kft. lett, a pályázat a "Meteorológiai adatszolgáltatás IoT alapon okosotthonok számára" címet viselte, ami remek innovációs megoldás az okos otthon lakóinak! Gratulálunk ezúton is a Renergy Consulting Kft.-nek! #SFF2016 #élhetőbbjövő #okos #otthon #meteorológia #IoT

forrás: facebook.hu/OkosJovo

Tovább olvasom 2016. november 24. (2016-11-24 08:48:00)

A Renergy Consulting Kft kiállít a pécsi 3D konferencián

2016. október 7.-én és 8.-án a Renergy Consulting Kft. is részt vesz kiállítóként a II. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D konferencián. A konferenciával egybekötött szakmai kiállításon bemutatjuk a cégünk által tervezett spirál lapátos szélturbina makettjét, a 3D technológiákhoz kötődő eszközöket és egyéb termékeinket.

Tovább olvasom 2016. október 04. (2016-10-04 19:22:00)

Napfogyatkozás hatása a napelemes rendszerekre

A médiában sokhelyütt előkerült, hogy a 2015 március 20.-i napfogyatkozás az energiaellátásban problémákat okozhat. Most miután túlvagyunk rajta, és nem tapasztaltunk semmilyen problémát, mondhatjuk, hogy ez a hír egy hoax-nak bizonyult, bár a year 2K probléma felfújása (és egyéb hasonló esetek) után már kezdünk rezisztensek lenni az ehhez hasonló pánikkeltő hírekre. Ettől függetlenül természetesen a napelemes rendszerekre hatással volt a napfogyatkozás, de nézzük meg a mérési eredményeket, hogy milyen módon.

Tovább olvasom 2015. március 21. (2015-03-21 19:33:00)

Sikeres volt a 3D nyomtatásról tartott előadás a kamarában

Továbbra is kiemelt érdeklődés kiséri a kamara mini-duális képzéseit: a 3D nyomtatás elméletét és gyakorlatát összefoglaló tréningre Kaposvárról, Veszprémből, sőt Győrből is érkeztek résztvevők. Forrás:http://www.pbkik.hu/hu/regionalis-innovacios-centrum/cikkek/3d-a-dunantulon-76563

Tovább olvasom 2014. október 14. (2014-10-14 13:21:48)