Renergy Consulting Kft.
e-mail: info@renergy.hu
tel.: 70/374 3690
HU | EN | DE

Megújuló energia

Napelemes rendszerek tervezése és kivitelezése 1-500 kW-ig, szélgenerátorok, napkollektoros rendszerek telepítése, biomassza, biogáz...

Komplex energetikai megoldások

Energetikai projektmenedzsment az elejétől a végéig: pályázatírás, tervezés, energiamérleg-számítás, tanúsítás. Szerkezetcsomópontok hőtani vizsgálata és akár teljeskörű létesítményszimuláció.

Innováció, tervezés

Gépipari szerkezetek tervezése, analízise. Statikai-, dinamikai szilárdságtani szimulációk (FEM), áramlástani szimulációk (CFD)

Teljesítmény! - A pécsi egyetemisták sikere... 1 liter benzinnel 2050 km???

A Solar Race mintegy ötven indulóval Európa egyik legnagyobb járműfogyasztási versenye, amelyet a közelmúltban rendeztek meg a spanyolországi Cartagenában. A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karának csapata a hidrogénes kategóriában az első helyet szerezte meg, megdöntve az idén májusban a rotterdami Shell Eco Marathonon elért eredményét.

Forrás: Magyar Elektronika 2012/11

"A csapat a Solar Race-en az e-ORCA-nevű járművel az akku mulátoros (plug-in electric) kategóriában is indult, ahol a hihetetlen 2250 km/1 l benzinnek megfelelő fogyasztással szerepelt!
Csak szemléltetésképpen: ez a Pécs – Róma oda-visszaútnak felel meg egyet-len liternyi benzinnek megfelelő fogyasztással!


Hazánk versenyzőinek egyébként is nagy sikere volt, mert a Solar Race négy prototípuskategóriájából kettőt magyar csapat nyert, mivel – a PTE Pollack Eco Team ered-ménye mellett – a Biofuel-kategóriában a kecskeméti GAMF csapata szerezte meg az első helyet.
A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és In-formatikai Karán olyan ultraalacsony fogyasztású jármű prototí-pusának fejlesztése folyik, amelynek elektromotoros meghajtá-sához saját fejlesztésű hidrogén-üzemanyagcella szolgáltatja az elektromos áramot. A fejlesztések kipróbálásának, valamint a konkurenciával való közvetlen összehasonlítás és benchmarking terepéül szolgálnak a különböző, fogyasztási járműversenyek. 2010-ben kezdtük a fejlesztéseket egyetemi és kormányzati támogatással, és a fejlesz-téseket teljesen a kar dolgozóival és hallgatóival valósítottuk meg.
Ez idáig az alábbi versenyeken vettünk részt, és az eredményeink alapján folyamatosan fejlődni tudtunk:

  • Shell Eco Marathon, 2011. május – Lausitz (GER),
  • Shell Eco Marathon, 2012. május – Rotterdam (NED),
  • Solar Race, 2012. október – Cartagena (ESP).

A legutóbbi versenyünkön Spanyolországban 10 km-t javítottunk a Shell Eco Marathonon elért eredményhez képest a hidrogén-üzemanyagcellás kategóriában; 96 km/kW futásteljesítménnyel az első helyen végeztünk a Solar Race adott kategóriájában, és ezzel magyar csúcstartók is vagyunk. Ez a teljesítmény benzin egyenértékre átszámolva 859 km (vagyis 1 l benzinnek megfele-lő energiával megtett távolság).
A Solar Race-en tesztelés céljából az akkumulátoros (plug-in electric) kategóriában is megmérettettük magunkat. Az itt elért eredményünk még hihetetlenebb: 2251 km megtett út1 l benzin-nek megfelelő energiával!"

Pollack Eco Team

2013. január 17. (2013-01-17 20:26:00)
Írjon nekünk a cikkel kapcsolatban!

Vagy szóljon hozzá facebook-on!

Helyzetkép az elektromos buszokról a Busworld kiállításon tett szakmai út alapján

Az elektromos járművek ipara nagyon gyorsan fejlődik és így a tömegközlekedésben is évről évre komoly eredményeket lehet fellelni. A legnagyobb ilyen jellegű szakmai kiállíttás a belga Busworld, ahol a Renergy csapata is jelen volt, hogy a legújabb fejlesztésekről tájékozódjunk. Az alábbi beszámolóban a legfontosabb tapasztalatokat összegeztük.

Tovább olvasom 2017. október 30. (2017-10-30 19:45:00)

Az elektromos buszoké a jövő

A renergy consulting kft tanulmányutat szervezett Hollandiába és Németországba az elektromos tömegközlekedési megoldások és infrastruktúra működési/működtetési tapasztalatainak megismerésére.

Tovább olvasom 2017. március 20. (2017-03-20 23:48:00)

A Renergy Consulting Kft. díjat nyert a Smart Future 2016 konferencián

A Smart City Micro Solutions pályázat 2016 harmadik helyzettje a Renergy Consulting Kft. lett, a pályázat a "Meteorológiai adatszolgáltatás IoT alapon okosotthonok számára" címet viselte, ami remek innovációs megoldás az okos otthon lakóinak! Gratulálunk ezúton is a Renergy Consulting Kft.-nek! #SFF2016 #élhetőbbjövő #okos #otthon #meteorológia #IoT

forrás: facebook.hu/OkosJovo

Tovább olvasom 2016. november 24. (2016-11-24 08:48:00)

A Renergy Consulting Kft kiállít a pécsi 3D konferencián

2016. október 7.-én és 8.-án a Renergy Consulting Kft. is részt vesz kiállítóként a II. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D konferencián. A konferenciával egybekötött szakmai kiállításon bemutatjuk a cégünk által tervezett spirál lapátos szélturbina makettjét, a 3D technológiákhoz kötődő eszközöket és egyéb termékeinket.

Tovább olvasom 2016. október 04. (2016-10-04 19:22:00)

Napfogyatkozás hatása a napelemes rendszerekre

A médiában sokhelyütt előkerült, hogy a 2015 március 20.-i napfogyatkozás az energiaellátásban problémákat okozhat. Most miután túlvagyunk rajta, és nem tapasztaltunk semmilyen problémát, mondhatjuk, hogy ez a hír egy hoax-nak bizonyult, bár a year 2K probléma felfújása (és egyéb hasonló esetek) után már kezdünk rezisztensek lenni az ehhez hasonló pánikkeltő hírekre. Ettől függetlenül természetesen a napelemes rendszerekre hatással volt a napfogyatkozás, de nézzük meg a mérési eredményeket, hogy milyen módon.

Tovább olvasom 2015. március 21. (2015-03-21 19:33:00)